Kamerarendszer tervezés, építés 

Az analóg kamerarendszereket manapság egyre inkább felváltják a nagyobb tudású, professzionális IP alapú kamerarendszerek. Szinte nincs olyan vállalkozás, ahol ne működne valamilyen rendszer, illetve a jövőben ne szeretnék ezeket bővíteni, esetleg az elavult rendszert egy teljesen új, hosszútávon üzemeltethető, de beruházási szempontból rövidtávon megtérülőre cserélni. Cégünk sok éves szakmai tapasztalattal hasznos segítőtársnak bizonyult, a fent említett rendszerek tervezésében, kiépítésében, karbantartásában és üzemeltetésének támogatásában. 
De milyen igények lefedésére is képesek ezek a rendszerek? A teljesség igénye nélkül ismerjünk meg néhányat: 
 • Bankok, pénzügyi intézmények védelme 
 • Irodaépületek és üzemek védelme 
 • Térfigyelő rendszerek kiépítése a bűnözés visszaszorításáért 
 • Logisztikai, szállítmányozási- és kereskedelmi cégek védelme 
 • Sportlétesítmények, stadionok biztonságának kialakítása 
 • Szállodák, vendéglátóhelyek védelme 
 • Mozgó járművekre kifejlesztett megfigyelőrend-szerek (sebességmérők) 
 • Mozgó járművek sebességének mérése 
 • Autópályadíj, útdíj megfizetését ellenőrző rendszerek megvalósítása 
 • Parkolóházak védelme, rendszámfelismerés (ANPR rendszer) 
Ezek a kamerák szinte kivétel nélkül számítástechnikai IP hálózatra csatlakoznak, ezzel lehetővé téve a képek továbbítását gyakorlatilag a világ bármely szegletébe. A képek továbbítására az utóbbi években több szabványos, igen hatékony, ugyanakkor kiváló képminőséget biztosító tömörítési eljárást dolgoztak ki, mely gazdaságosan használja fel a rendelkezésre álló informatikai sávszélességet, és ezzel párhuzamosan hosszú idejű tárolást is biztosít. Az IP alapú rendszerek kezelésére egyre nagyobb tudású szoftverek állnak rendelkezésre, melyek a kamerák képének megjelenítésén túl számos egyéb funkciót biztosítanak. 
Ilyenek lehetnek a kamerák távoli vezérlésének biztosítása (PTZ kamerák esetében), térképek megjelenítése, egyes vészhelyzetek (tömeg kialakulása, verekedés, rossz irányba haladó gépkocsi, ottfelejtett csomag, eltulajdonított áru, vonalátlépés detektálás stb.) automatikus felismerése, és az operátorok figyelmeztetése. 
A videó megfigyelő rendszereket kezelő operátorok másik időt rabló tevékenysége, a felvételekben egy-egy adott jelenet visszakeresése. A korszerű rendszerek számos automatikus segítséget nyújtanak ebben. Egyre több szempont, és paraméter áll rendelkezésre, ami alapján a keresett néhány képkocka pillanatok alatt megtalálható több ezer órányi felvétel között is. Képfelismerő intelligenciák például lehetővé tesznek olyan kereséseket is, hogy adott rendszám töredéknek megfelelő, vagy adott színű autókat keresi vissza a rendszer a felvételekben. Az IP alapú videó megfigyelő rendszerek, kiválóan illeszthetők egyéb felügyeleti szoftverekhez, így igen nagyfokú integrációt biztosítanak, ezzel lehetővé téve minimális létszámmal egy-egy nagyobb méretű objektum teljes biztonságtechnikai felügyeletét. 
A logisztikai létesítményeken, raktárbázisokon folyamatos a nagy mennyiségű és nagy értékű árucikkek tárolása, rakodása és elszállítása. A raktárak átmeneti helyet biztosítanak az árukészlet számára, amelyek rendszerint néhány napot vagy csak néhány órát töltenek el a hatalmas polcrendszerek között. A nagy forgási sebesség miatt a logisztikai központok megfigyelő rendszerének tervezése összetett feladat. Elsődleges szempont a tárolt áru védelme, a termékmozgatás folyamatának figyelemmel kísérése, és az illetéktelen személyek távol tartása. 
Gyártással foglalkozó cégeknél manapság felmerült az igény, hogy a minőségbiztosítási követelményeket, videó- megfigyeléssel összekapcsolva dokumentálják és tárolják a törvényi előírásoknak megfelelően. Ez azt jelenti például, hogy mondjuk egy autóalkatrészt gyártó cég a gyártás mechanizmusát teljes folyamatában rögzíti, és minőségi problémák felmerülése esetén a gyártáshoz kapcsolódó egyéb adatokkal együtt vissza tudja keresni. Ezzel meggyorsítja a minőségellenőrzés munkáját, és mivel ilyenkor az idő nagyon fontos tényező a felmerült hiba kijavításánál - gondoljunk egy termék sorozatgyártására-komoly mennyiségű időt, és ezzel egyetemben jelentős költséget takarít meg a cég számára. 
Cégünk a gyártók tekintetében az Intellio, a Samsung, és a Hikvision termékeit preferálja, de természetesen szakembereink más, az ONVIF szabványnak megfelelő termékeket is hozzáértéssel telepítenek, karbantartanak és támogatják azok üzemeltetését, akár 0-24 órás szolgáltatás biztosításával. A Router Networking Kft. igény esetén kiépíti a kamerák üzembe helyezéséhez és működtetéséhez szükséges hálózatokat is, legyen az akár réz- vagy optikai- illetve Wifi hálózat.

Megoldások

 • RouteBASE Infrastruktúra tervezés/építés
 • RouteOP Hálózatüzemeltetés
 • RouteSYS Rendszerintegráció
 • RouTEL Teljes körű telefonplatform
 • RouteCAM Kamerarendszer tervezés, építés